2012. április 1., vasárnap

Körömvirágos-narancsos szappan

Névnapi borotvaszappannak készült, tele van körömvirágszirommal meg főzettel, meg narancs illóolajjal. Olívaolaj, szőlőmagolaj és kókuszolaj az alap. Szerintem jobban sikerült, mint az első (aminek azért örülök), de a formából kiszedésben meg a pecsételésben még mindig ügyesedni kell. Már most finom az illata!


10 megjegyzés:

Ildikó írta...

Azt hiszem, már te is menthetetlen vagy, nem fogod tudni abbahagyni :) (remélem)
Csodás szappankák, a tulajdonosa biztosan szeretni fogja őket ...nálunk sincs azóta borotvahab a polcon, amióta készítettem borotvaszappant :)
A pecsétedért odavagyok, ilyen szépet még nem láttam, le a kalappal a készítője-tervezője előtt.

timka írta...

Hát szerintem sem, bár nem lenne rossz egy munkahely, hogy tudjam finanszírozni is:)
Köszi a pecsét nevében is a dicséretet! Magát a csiga motívumot én készítettem (Szafajet S betűje), a keretes megoldással a párom tervezte meg pecsétnek, és a Meskáról egy szappannyomdás készítette el nyomdának:)

Ildikó írta...

Csak nem Mörjike?:)
Én tavaly télen vele készíttettem a saját tervezésű madárkás pecsétemet, valahogy szeretném majd a blogom fejlécében is megjeleníteni, de még nem találtam ki, hogyan :) Te logikusabban csináltad, nálam a blog előbb volt meg, mint a logo :)

Mandala írta...

Gyönyörűek lettek, már szinte érzem a narancs és körömvirág bódító illatát. És a pecsét, nagyon szuper:)

timka írta...

Igen, Mörjike volt a nyomdakészítő:)

Köszönöm, Mandala, örülök, hogy tetszik!

dotty írta...

Szia! nagyon szépek lettek. esetleg ezekből lehet később rendelni? :)

timka írta...

Szia, köszi! Persze, ezek április végére meg is érnek, úgyhogy akár ebből is lehet. De fogok még csinálni, mert a körömvirág szuper egy növény:)

dotty írta...

de jó! akkor majd mindenképp szeretnék egyet :)

Kata írta...

Szia! láttam, hogy gyártasz szappanokat...esetleg próbáltál már hajmosószappant is csinálni? Mert engem az érdekelne igazán...amúgy tetszik a blogod, mert amiket csinálsz :D

timka írta...

Szia Kata,

igen, van egy kecsketejes-csalános szappanom (most gondolkodom több típusban is), amit én hónapok óta hajmosó szappannak használok és nagyon szeretem. Almaecetes öblítés kell a végén. Ha eddig bolti sampont használtál, akkor kell egy idő, amíg átáll a hajad-fejed erre az új dologra, nálam az első 2-3 hajmosás után állt át és hozta a pozitív élményeket:)